tiistai 30. lokakuuta 2012

Ruokailuhuone

Meidän uusi koti, johon muutimme elokuun lopussa, on vanha rintamamiestalo. Remontoinnin tarvetta on huoneessa jos toisessa. Ennen muuttoa maalailtiin pikkumiehen (silloin ikää juuri ja juuri 2 viikkoa), kanssa pintapuolisesti heti käyttöön tulevia huoneita valkoiseksi. Tai minä maalasin ja pikkumies nukkui. Kun nälkä yllätti (pikkuisen), niin keittiön viereinen ruokailuhuone sai toimia nimensä mukaisesti ruokailuhuoneena. Lattialla lojui petauspatja, villahuopa ja kasa pehmoleluja. Tissitankkaustauoilla myös äiti sai herkutella. Suklaalla ja Twilight-sagan toisella ja kolmannella kirjalla (Uusikuu ja Epäilys).

Ruokailuhuone ei ollut meidän talon kauneimpia huoneita. Seinät olivat keltaiset ja reiät seinissä oli asianmukaisesti kitattu valkoisiksi länteiksi. Kevyt väliseinäkin ruokailuhuoneen ja olohuoneen väliltä löytyi. Ensimmäisenä sai lähteä väliseinä, joka tuntui tarpeettomalta. Keltaisille seinille meidän ei pitänyt ensin tehdä mitään vielä pitkään aikaan, mutta sitten, aikani rumaa keltaista seinää katseltuani, totesin että en kyllä kestä katsoa samaa rumaa seinää ristiäisvalokuvissa. Ristiäisiä meillä juhlittiin syyskuun puolivälissä.


Sopiva tapetti käytiin hakemassa koko perheen voimin K-raudan toiseksi viimisen päivän muuttomyynnistä, kun kaikista tapeteista sai 50% alennusta. Hyvä ajoitus siis! Anoppi tilattiin tapetoimaan huoneen takaseinä. Muutaman päivän päästä oli vuorossa muiden seinien maalaaminen valkoisiksi.  

Huoneen valmistuminen otti aikansa. Ristiäisissä huoneessa nökötti jo anoppilasta saatu pirttipöytä, sekä entisten asukkaiden jättämä vaatekaappi. Verhot puuttuivat ja mattokin oli vain joku 5 minuuttia ennen vieraiden tuloa jostain kiskaistu yksilö. Lamppu siirrettiin "väliaikaisesti" makuuhuoneesta.


Viime viikonlopun aikana ruokailuhuoneeseen oli ilmestynyt verhokisko ja sain vihdoin myös verhot ikkunaan. Samassa teuvoloman-puuskassa kaivoin jemmasta myös kaksi mummilta saatua räsymattoa ja oho! Huone tuntuikin yhtäkkiä valmiimmalta!


Tässä se nyt siis on:


Meidä ruokailuhuone!


Tunnelmaa huoneeseen luo pönttöuuni, joka on ollut kovassa käytössä kelien kylmetessä. Puulämmitys roskaa paljon, mutta voi itkut, miten rakastan puun tuoksua meidän kodissa ja sitä, miten puu lämmittää eri tavalla kuin sähkö. Tykkäänköhän tästä vielä talvellakin kun pakkasta on enemmän..?
2 kommenttia:

  1. Tykkäät ehdottomasti :) Mun lapsuuden kodissa on noita pönttöuuneja ja ne on aivan ihania. Se lämpö mikä niistä tulee kovallakin pakkasella on aivan erilainen kuin patterista tuleva. Uuneillä lämmittäminen on vain asenne kysymys.

    VastaaPoista
  2. Nuo pönttöuunit, tai kakluunit kuten meillä päin sanottiin, on niin ihania. Haluaisin tännekin. Äidillä on molemmissa makkareissa ja vielä vähän aikaa sitten ne olivat ainoa lämmönlähde talvella. Hyvin tarkeni iltayöstä mutta aamulla tuppas olemaan nenä kuurassa. :)

    VastaaPoista