lauantai 2. maaliskuuta 2013

Vihdoinkin vessa!

Nyt tulee se lupaamani vessaremppa -rapsa.
Syksyllä, meidän muuttaessa tähän taloon, yläkerran vessa näytti tältä:


Olennaisimmat asiat siis löytyi: pönttö ja lavuaari. Toivoimme vessalta myös jotain muuta. Purkkeja ja purnukoita on hankala säilyttää lattioilla. Varsinkin kun talossa hyörii kolme alle 4-vuotiasta lasta. 70-80-lukuja henkivä pölynkerääjä paneeli ei myöskään tuntunut ihan omimmalta sisustusmateriaalilta.

Pienen huoneen suuritöinen muutos alkoi perusteista: Kaikki irti, mikä vaan lähtee. 
Muutamia kuvia matkan varrelta:

Heihei paneeli!

Lavuaari sai lähteä rempan tieltä!

Kaakelin irroituksen ajan koko perheellä oli kuulosuojaimet päässä...

kunnes keksittiin, että muu perhe voi ulkoilla irroitustöiden aikana!
"Ulkovessa" sai uuden merkityksen.


Seinän maalaaminen taisi olla remontin helpoin osuus, sen halusin hoitaa itse. Lattioiden laatoitus opiskeltiin youtubesta (kuulemani mukaan sieltä löytyy myös oivia ohjeita tiskikoneen korjaamiseen!). Tapetoinnin hoisi anoppi (kiitos!).

Tämän jälkeen vessa seisoi tovin jos toisenkin tyhjillään. Uusien kalusteiden saapuminen kesti K-raudan kämmien takia "hiukan" pidempään kuin oli tarkoitus. Onneksi talon alakerrasta löytyi toimiva vessa!

Kalusteiden saavuttua päästiin vihdoin asiaan. Remppavinkkinä kaikille kotinikkareille: parhaat apuvälineet oikean korkuisille nostoille, löytyvät lastenhuoneesta!


Yllä olevassa kuvassa apuna lelulaatikko, palapeli (laatikoineen), Miina ja Manu päiväkodissa -kirja sekä joku Maikki Harjanteen Mintuista.

Pitkä ja piinaava prosessi saatiin päätökseen reilussa neljässä kuukaudessa!
Tänään vessa näyttää tältä:


Pieni, harjakattoinen vessa toi haasteita kalusteiden valintaan. Tilaa ei haluttu pienentää tunkemalla samaan koppiin liikaa tavaraa. Purkeille ja purnukoille piti silti löytyä riittävästi tilaa. Piti myös miettiä palveleeko vessa meidän perhettä vielä 10 vuodenkin päästä. Säilytysratkaisut on laskettu kolmen teinin tarpeisiin. Aika näyttää tuliko laskettua väärin.Alemmassa kuvassa näkyvä tapetti oli löytökorin viimeisiä. Maksoi muistaakseni 2e/rulla. 

Loppuun vielä ennen- ja jälkeen -kuvat :

Ennen

Jälkeen

Alakerran vessa ei ole ihan yhtä retro, mutta jotain sillekin pitäisi tehdä. Myöhemmin.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Kyllähän vessa koki melkoisen muutoksen.
   Nyt kun noita kuvia katsoo, niin huh-huijaa...

   Poista
 2. Tulipas todella hyvän näköinen!

  VastaaPoista
 3. Todella hieno! Oikein huomattava parannus siihen, mitä syksyllä kurkkasin ovesta :D Mutta kolmen teinin tarpeisiin mikään säilytystila ei ehkä ole tarpeeksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voi olla että tää säilytystila ei riitä kolmelle teinille :D Mutta enempää säilytystilaa noin pieneen koppiin ei enää pystynyt taikomaan..

   Poista