sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Eläinten syömisestä

Mulla on näköjään tapana ottaa reissuilleni mukaan "kevyttä lukemista". Muistan eräänkin riparin, jonne lähti mukaan Dietrich Bonhoefferin Kirjeitä vankilasta. Parin viikon takaiselle Espanjan lomalle taas tarttui mukaan  Jonathan Saffran Foerin kirjoittama Eläinten syömisestä.  


Kirja oli ajatuksia herättävä ja suosittelen sitä kaikille joita edes vähän kiinnostaa mitä omalla lautasella on. Saati sitten omien lasten lautasella. Kirja ei vielä tehnyt minusta kasvissyöjää, mutta se auttoi kyseenalaistamaan lihansyönnin ensimmäistä kertaa elämäni aikana. Näin sanoo lihamiehen tytär.

2 kommenttia:

  1. Heh, meijän vuoden takaisella Italian reissulla mulla oli (luonnollisesti) Twilightit mukana ja herätti hilpeyttä firenzeläisellä uimarannalla, kun naapuriaurinkotuolissa samaa opusta luki joku 10-vuotias koulutyttö...
    Turkkiin eksyi kerran matkalukemiseksi Kabulin kirjakauppias. Oli virhearvio siihen ympäristöön. ;) Lomalukeminen on kyllä parasta. Siis kun (lue: jos) siihen on aikaa, kunnolla.

    VastaaPoista
  2. Mulla olis muutama vuosi sitten Espanjassa matkalukemisena Dan Brownin The Da Vinci Code ja miehellä sama opus suomeksi. Lentokoneessa samalla rivillä myös kaikilla muilla oli sama kirja mukana :D Nauratti..

    VastaaPoista