sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Lystisunnuntai

Tänään oli kaikin puolin lysti sunnuntai. Aamupäivällä ulkoiltiin koko perheen voimin ja ihailtiin lähes lumetonta pihaa. Takapihalla on vielä kinoksia talven lumitöiden jäljiltä, mutta hiekkalaatikko on jo kaivettu lumen alta esiin. Ehkä ensi viikolla voi heittäytyä jo ihan hurjaksi ja kaivaa pihakalusteet pressun alta ja ulkoilla kirjan ja kahvin kanssa samalla, kun tytöt kilpailee siitä, kumpi ehtii syödä enemmän hiekkaa hiekkalaatikosta!

Iltapäivällä, päikkäreitten jälkeen syötiin pannukakkua kermavaahdolla ja hillolla. Oli namia! Pitihän sitä pannaria tehdä, kun lounaaksikin syötiin hernekeittoa (joka tehtiin alusta alkaen itse! Herneet illalla likoamaan ja...) Suurin lysti alkoi pannarin jälkeen, kun suuntasimme Valkealatalolle MLL:n Etelä-Valkealan paikallisyhdistyksen järjestämään Lystisunnuntai-tapahtumaan.

Oma lempparini tapahtumassa oli kirppis. Tein sieltä (mielestäni) erinomaisia löytöjä.


Vanuhaalari 2007 vuoden äitiyspakkauksesta, kolmet puolipotkarit, yhdet housut, kypärämyssy, pitkähihainen traktoribody, lyhythihainen Virkkuukoukkusen (Hurmuri heebo-)body ja ruskea kypärämyssy, koko setti alle kahdella eurolla. Uskallan väittää, että vanuhaalaria, vihreitä puolipotkareita ja traktori-bodyä ei ole kertaakaan pidetty!

Löytöjen värimailmasta on turha tehdä pitkälle vedettyjä johtopäätöksiä tulokkaan sukupuolesta. Pieniä pinkkejä vaatteita meillä on (jostain syystä) kaapit ja laatikot täynnä, mutta neutraalimmat (ja "poikien") värit puuttuvat kaapista lähes kokonaan. Jos Myrtti osoittautuu pojaksi, löytyy meiltä pojallekin sopivaa vaatetta. Mikäli Myrtti taas on samaa merkkiä siskojensa kanssa, päätyvät käyttöön kaikki muut tänään tehdyt löydöt, paitsi Hurmuri heebo-body, joka pääsee lahjaksi jollekin ihanalle, pienelle pojalle.

 Päivällisellä tyhjennettiin jääkaappi viikon aikana kertyneistä jämistä, ja tehtiin lämpimiä voileipiä. Miksei aina voisi olla (lysti)sunnuntai?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti