keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Fetapinaattipiirakkaa

Eilen leivoin pinaatinnälkääni fetapinaattipiirakkaa, joka osoittautui niin hyväksi, että leivoin sitä aamulla lisää. Omaksi puolustukseksi pitää sanoa, että tälle aamulle piti olla tulossa ystäviä aamupalalle, enkä siis tehnyt piirakkaa ihan puhtaasti omaan pinaattihimooni. Enpä!


 Resepti on mallia omasta päästä, ja kuuluu näin:

Pohja: 
150g voita
n. 3dl vehnäjauhoja
n 3rkl vettä

Täyte:
1 pussi pinaattia
2dl ruokakermaa
2 munaa

Pinnalle fetaa ja paprikaa

Pohja aineet sekoitetaan keskenään. Pohjaa paistetaan uunissa 200:ssa asteessa n. 15 minuuttia. Täyte sekoitetaan ja lisätään esipaistetun pohja päälle. Feta ja paprika pinnalle. Koko komeus takaisin uuniin n. 20:ksi minuutiksi, tai siihen saakka, että pinta on hyytynyt ja ehkä myös vähän saanut väriä. (Mieltymyksiä on monia...)

Aamupalaseura estyi, mutta naapurista sain kahviseuraa ja tytötkin pääsivät maistamaan fetapiirakkaa. Maistui kaikille, vaikka puolet ruuasta taisi päätyä muualle, kuin masuihin...

Olisi varmaan aiheellista hankkia isompi tabletti?

...ja ehkä myös pöytyä? Vai miksi puolet ruuasta päätyy aina lattialle?

1 kommentti:

  1. Hihii, mä tein tänään fetapinaattipiirakkaa. Aina yhtä hyvää! Minun versiooni tulee usein pinaatin ja Fetan lisäksi punasipulia ja (kirsikka)tomaatteja ja joskus laitan myös paprikaa.

    VastaaPoista